Prijavite se na najatraktivnejšo Golažijado!

Prijavite se na najatraktivnejšo Golažijado!

V soboto, 14. maja, bo pred Qcentrom, največjim nakupovalnim središčem na Ptuju, dišalo po najboljših golažih. Potekala bo namreč Golažijada – tekmovanje ekip v kuhanju golaža.

V ekipah, ki jih morajo sestavljati najmanj tri osebe, so lahko družinski člani, člani društev, sodelavci, predstavniki podjetij, morda pa enostavno prijatelji, očki ali mamice, ki radi kuhajo.

Ekipe naj s seboj prinesejo pribor za kuhanje, torej kotel, plin ali drva ter kuhalnice, od organizatorja pa bodo prejeli sestavine – tri kilograme govedine, tri kilograme čebule, olje, zelišča, kruh, liter vina ter liter vode.

Kuhanje dišečih in okusnih golažev se bo začelo ob 11. uri, ob 15.00 bo sledila pokušnja. Za najboljše po oceni strokovne komisije pripravljajo lepe nagrade – 100, 200 in 300 evrov, zmagovalni recept pa bomo nagradili še z dodatnimi 200 evri na Qcentrovi darilni kartici. Golaž, pripravljen po zmagovalni recepturi, bodo nato jedli številni Ptujčani, saj ga bodo kar leto dni pripravljali v okrepčevalnici Na žlico pred Qcentrom Ptuj.

Tekmovanje v kuhanju najboljših golažev bo potekalo ob celodnevni glasbeni animaciji, Glamur bar pa bo vsaki tekmovalni ekipi podaril še liter vina in liter mineralne vode. Ob golažih bodo obiskovalcem zagotovo teknili tudi najboljši burgerji Time for steak. Ob 18. uri sledi še glasbena poslastica – nastop Mini godbe Pepi Krulet, nato pa zabava pozno v noč.

Prijavnina za ekipe znaša 36 €, prijave sprejemajo na elektronskem naslovu prireditve@qcenterptuj.si in na telefonski številki 031 759 209.

Zavihtite kuhalnice, skuhajte najboljši golaž in si prislužite lepe nagrade.

Ne pozabite pa, da še danes in jutri v OBI-ju v Qcentru Ptuj poteka Plant Fest – edinstven festival rastlin, kjer na ogled postavljajo vse vrste rastlin, primernih za vaš balkon ali teraso: cvetoče, zelene, začimbe, prijateljice čebel, lahko pa si uredite tudi mini zelenjavni vrt ali si pričarate toskansko vzdušje. Za vas opravljajo brezplačno zasajevanje balkonskih rastlin ter svetujejo pri izboru okrasnih rastlin in zelenjave ter zemlje za sajenje in gnojil.