Pisana pomlad v Qcentru Ptuj

Pisana pomlad v Qcentru Ptuj

Minuli konec tedna je Qcenter, največje nakupovalno središče na Ptuju, živel v znamenju plesa, saj so se obiskovalcem predstavile različne generacije, ki svoje plesno znanje nabirajo v Plesni šoli Samba. Obiskovalci so spoznali vse skupine, ki delujejo v okviru Plesne šole Samba – Zumba kids, latino mix, vrstili so se plesni nastopi v hip hopu, dogajanje pa so popestrili še plesalci latinskoameriških plesov in posebni plesni pari. Prav vsi so navdušili, saj so prikazali izjemno plesno znanje. Vpise v Plesno šolo Samba za prihodnjo sezono je mogoče opraviti že zdaj – obiščite njihovo spletno stran www.plesnasola-samba.si, se seznanite z vsemi plesnimi tečaji, ki jih izvajajo, ter izberite tistega, ki vam najbolj ustreza. Med drugim imajo tudi individualne ure za poroko, salsa solo za ženske, družabne plese, balet, hip-hop, breakdance, jazz balet, standardne in latinskoameriške plese. Plesna šola Samba je namenjena začetnikom, tistim, ki želijo svoje plesno znanje obnoviti ali nadgraditi in seveda tudi tekmovalcem – vsem, ki imajo veselje do plesa.

Prihodnji teden pa bo pestro dogajanje zaznamoval Plant Fest, ki ga od 28. do 30. aprila pripravljajo v OBI-ju. Gre za edinstven Festival rastlin, kjer boste našli vse od svežih barvnih konceptov do harmonične igre oblik – rože vam ponujajo številne priložnosti, da postanete kreativni in naredite postavitve po vaši meri. Na ogled bodo vse vrste rastlin, primernih za vaš balkon ali teraso: cvetoče, zelene, začimbe, prijateljice čebel, lahko pa si uredite tudi mini zelenjavni vrt ali si pričarate toskansko vzdušje.

Za vas bodo opravljali brezplačno zasajevanje balkonskih rastlin, kar pomeni, da samo kupite rože in korito po svoji izbiri. Za zemljo bodo poskrbeli v OBI-ju in rože za vas posadili na licu mesta. Svetovali vam bodo pri izboru okrasnih rastlin in zelenjave ter zemlje za sajenje in gnojil.

V času priprave gredic pa vam v OBI-ju zaupajo tudi, kako pripraviti svojo visoko gredo. Najprej pripravimo drenažni sloj z vejami ali sekanci v debelini okoli 20 cm. Prekrijemo ga s kompostom oziroma organskim materialom, na to sledi okoli 15 cm debela plast vrtne zemlje, pomešane s preležanim hlevskim gnojem ali grobim kompostom, polnjenje pa zaključimo s približno 20 cm kakovostne prsti, obogatene s hranilnimi snovmi. V OBI-ju priporočajo OBI BIO zemljo za setev in zelišča.