Pestra pomlad in poletje – v Qcentru Ptuj

Pestra pomlad in poletje – v Qcentru Ptuj

Minulo soboto je pri največjem nakupovalnem središču Qcenter Ptuj vse omamno dišalo po najboljših golažih. Potekala je namreč Golažijada, na kateri se je pomerilo dvanajst ekip, vse pa je družilo veselje do priprave najboljših golažev. Organizatorji so poskrbeli za najboljše sestavine iz trgovine in mesnice Tuš, kuharske ekipe pa za opremo in obilico dobre volje.

Po petih urah priprave je pripravljene golaže poskusila strokovna komisija, ki so jo sestavljali Matevž Božič (Ptujska čokoladnica), Denis Čas Podlesnik (Time for Steak) in Zlatko Kekec (Šola za ekonomijo, turizem in kmetijstvo Ptuj). Odločili so, da je najboljši golaž skuhala ekipa Društva kmetic Mestne občine Ptuj, golaž po njihovem receptu pa bodo lahko poskusili tudi Ptujčani, saj bodo eno leto golaž po zmagovalnem receptu pripravljali v okrepčevalnici Na žlico pred Qcentrom Ptuj.

Že jutri med 10. in 19. uro pa bo dogajanje v Qcentru namenjeno bodočim mamicam, mamicam in malčkom – potekal bo namreč Dan Q: Oh, Baby – nosečniško-otroški sejem izdelkov in storitev z dodatnimi popusti in nagradnimi igrami. Na voljo bo raznolika ponudba izdelkov in storitev za nosečnice, dojenčke in malčke – oblačila, vozički, lesene igrače, didaktični bazenčki, pripomočki za hranjenje, dodatki za sobo, poganjalčki in še veliko več!

Ljubitelji žlahtne kapljice pa boste na svoj račun prišli sredi junija – 18. junija namreč Qcenter Ptuj pripravlja Sejem vseslovenskih vin – najboljše slovensko vino poletja 2022. Številni priznani slovenski vinarji bodo obiskovalcem predstavljali svoja najboljša vina, primerna, da jih postrežemo na različnih poletnih dogodkih, kar pomeni, da se ljubiteljem dobrih vin ponuja prava vinska poslastica. Vrhunska vina iz celotne Slovenije vas bodo zagotovo navdušila, hkrati pa boste dobili nešteto idej, kaj postreči gostom ob poletnih kulinaričnih razvajanjih na pikniku, jadranju ali ob lahkem poletnem kosilu.

Najboljše poletno vino 2022 bodo izbrali obiskovalci na prireditvi, vinar z največ glasovi pa bo prejel uradno priznanje za najboljše vino poletja 2022. Ob tem pa seveda lepe nagrade čakajo tudi obiskovalce. Se vidimo 18. junija na sejmu vseslovenskih vin v Qcentru Ptuj.