Dobrote na žlico – pred Qcentrom Ptuj

Dobrote na žlico – pred Qcentrom Ptuj

V hladnejših jesenskih dneh boste na Ptuju in v okolici na svoj račun prišli vsi, ki imate radi jedi na žlico. Pred Qcentrom v Puhovi vas namreč čaka okrepčevalnica Na žlico, v kateri ponujajo vsak dan sveže dobrote – goveji golaž, pasulj, pasulj s klobaso, vampe, Krainerjeve klobase ter za sladico še šmorn.

Posebnost okrepčevalnice Na žlico je, da hrano pripravljajo z dušo, saj želijo gostom ponuditi golaž po receptu naših babic – torej med drugim upoštevajo dejstvo, da je za dober golaž treba uporabiti isto količino mesa in čebule.

Priprava dobrega golaža in pasulja zahteva veliko časa, saj se kuhata tri do štiri ure. Pripravo dobrot na žlico tako začnejo že okoli 2.30 ponoči, tako da je ob 8.30 pred Qcentrom gostom na voljo sveže pripravljena hrana. S svojo ponudbo želijo gostom ponuditi dobrote, za pripravo katerih morda doma sami nimajo časa.

Prednost okrepčevalnice Na žlico je tudi dobra dostopnost, saj se brez težav pripeljete do njih, prevzamete izbrano hrano in jo odnesete kamorkoli želite. Dobite lahko tudi večje količine, jih doma hranite v hladilniku ali pa zamrznete, saj za jedi na žlico velja, da so drugi ali tretji dan še boljše. Izbrane dobrote lahko pojeste pri njih, torej si jih privoščite za malico med službo, ali pa jih odpeljete domov. Posodice lahko dobite pri njih, lahko pa pripeljete tudi svojo embalažo in dobrote na žlico domov odpeljete v lastni posodi.

Za sladico vam v okrepčevalnici Na žlico ponujajo še šmorn – pripravljajo ga pred Qcentrom, tako da je, prav tako kot vse druge dobrote, svež, dišeč in okusen.