Danes se pri Qcentru Ptuj družimo na Čalapinkarijah

Danes se pri Qcentru Ptuj družimo na Čalapinkarijah

Danes se pred največje nakupovalno središče v Ptuju, Qcenter v Puhovi, vračajo Čalapinkarije, projekt družbe Radio-Tednik Ptuj, ki otrokom iz Spodnjega Podravja pričara dan brezplačnih norčij in zabave. Več kot tisoč otrok bo od 14. ure dalje tudi letos uživalo v igri  z animatorji, napihljivimi igrali, delavnicami, igrami, brezplačnimi palačinkami, sladoledom ter drugimi prigrizki in dobrotami. Na voljo bodo številna napihljiva igrala, ki jih prispevata Arbadapark in Hophop, na delavnicah pa bodo otroci ustvarjali, se veselili in predvsem uživali. V Pizzeriji in špageteriji Ancona na dan dogodka pripravljajo prav posebno otroško pizzo, za pijačo pa bosta skrbela Tajkun bar in Glamur bar – vsi del prihodka od prodaje namenjajo v dobrodelni sklad družbe Radio-Tednik Ptuj.

Tudi letos bodo z nami padalci Aerokluba Ptuj, ki bodo pristali na prireditvenem prostoru, od 16. ure dalje pa bodo z nami tudi gasilci, ki bodo otrokom pokazali svojo gasilsko tehniko in opremo. Na dogodku bo moč prispevke oddati v dobrodelne skrinjice, ki bodo postavljene ob vseh igralih in stojnicah, preko SMS-sporočil pa je moč cel mesec prispevati svoj delček, ki bo otrokom iz socialno šibkih okolij omogočil počitnikovanje.

Letošnje Čalapinkarije pred Qcentrom Ptuj prinašajo še večerno koncertno dogajanje, kjer bomo zbirali sredstva tudi za omilitev škode po ujmah. Te so v minulih tednih v Spodnjem Podravju povzročile veliko žalosti. Ena najbolj žalostnih je zgodba mlade štiričlanske družine Honomihl – Vrtič iz Rotmana, ki ji je plaz vzel dom. Trenutno prebivajo pri sosedih, vsi pa srčno upajo, da čim prej najdejo nadomestno prebivališče in nato pot do novega doma. Zato se bodo Čalapinkarije nadaljevale tudi zvečer – na velikem odru pod šotorom pri Qcentru bo ob 20. uri nastopil Til Čeh, ob 21. uri prihajajo na oder člani ansambla Upanje, ob 22. uri pa še Poskočni muzikanti. Vsi partnerji v projektu se zavedajo težav, ki pestijo mnoge v Spodnjem Podravju, zato se vsi odrekajo dobičku in del namenjajo otrokom za letovanje, drugi del pa za pomoč družiniHonomihl – Vrtič.

Bodite z nami na Čalapinkarijah – danes, 2. junija, od 14. ure dalje, pri Qcentru Ptuj, da skupaj naredimo nekaj dobrega.