Dan Q – kulinarika

Dan Q – kulinarika

V Qcentru, največjem nakupovalnem središču na Ptuju, se bodo tudi v nadaljevanju meseca vrstili izjemni dogodki.

Že danes, 8. aprila, se obeta pestro doživetje – druženje s konji. Dan Q: konji bo navdušil predvsem otroke, pa tudi odrasle, ki imajo radi te plemenite živali. V družbi članov Konjeniškega centra Hipodrom Kamnica Maribor bodo otroci med 14. in 18. uro pred Qcentrom spoznali konje, se naučili skrbeti zanje, lahko jih bodo tudi jezdili. Pripeljite svoje otroke, da spoznajo konje, ter jim tako polepšajte dan.

Sobota, 9. aprila, bo namenjena razvajanju brbončic, saj v Qcentru pripravljajo kulinarični dan, kjer se boste lahko razvajali z okusno domačo slovensko hrano. Predstavili se bodo Andiamo v prenovljeni podobi pod novim vodstvom, Time for steak s prvovrstnimi mesnimi meniji, Okrepčevalnica na žlico, Tajkun z domačimi torticami ter kurtoši – slastne madžarske sladice, ki vas bodo popolnoma očarale.

Andiamo z novim vodstvom verjame, da so družinska kosila tisti najpomembnejši čas v dnevu za vsako družino, zato vam v soboto in nedeljo ponujajo celotno kosilo za 4- do 5-člansko družino (juha, cel ocvrt piščanec, praženi krompir, solata in sladica) za samo 28 evrov. Na izbiro imate tudi družinsko pico klasika s slanino za 18 €! Se vam že kaj cedijo sline? Se vidimo!«

Time for steak boponujaldomači angus burger, domačo bombetko, domačo slanino in domačo bbq omako. Steake bodo pekli na odprtem ognju pred Tuševim vhodom.

Tajkun vas bo razvajal z domačimi torticami, ki bodo prebudile vaše brbončice in vas dvignile v nebesa. Pridite in se posladkajte, da bo vikend še lepši.

Kurtoši nosijo originalno ime kürtőskalács, prispodoba z dimnikom pa izhaja iz dejstva, da se iz kurtoša, ko ga snamemo s palice, na kateri je pečen, pokadi kot iz dimnika. To soboto boste lahko za ceno treh s seboj odnesli kar štiri kurtoše!

Tudi Okrepčevalnica na žlico vas bo na kulinaričnem dnevu razvajala, saj vam bodo pasulj, vampe in golaž ponujali za samo 4,50 evra.

Privoščite si nepozabno kulinarično razvajanje – to soboto v Qcentru Ptuj.