Čalapinkarije 2023 bodo drugačne in s še več srčnosti!

Čalapinkarije 2023 bodo drugačne in s še več srčnosti!

Po letu dni se pred največji nakupovalni center v Ptuju, Qcenter v Puhovi,vračajo Čalapinkarije. Gre za dogodek, na katerem družba Radio-Tednik Ptuj otrokom iz Spodnjega Podravja pričara dan brezplačnih norčij in zabave. Letošnje Čalapinkarije, ki bodo potekale v petek, 2. junija, od 14. ure dalje, pa bodo prav posebne, saj bodo imele še močnejšo dobrodelno noto.

Čalapinkarije so brezplačna in dobrodelna prireditev, na kateri več kot tisoč otrok uživa v igri z animatorji, napihljivimi igrali, delavnicami, igrami, brezplačnimi palačinkami, sladoledom ter drugimi prigrizki in dobrotami Z veseljem na kvadrat, ki ga prinaša prireditev, so seveda srečni tudi starši. Tisti, ki lahko, pa ob tem pomagajo vsem drugim, ki jim počitnice ne pomenijo izključno sreče in veselja. Na dogodku poteka zbiranje sredstev v dobrodelnih skrinjicah, preko SMS-sporočil pa je moč cel mesec prispevati svoj delček, ki bo otrokom iz socialno šibkih okolij omogočil počitnikovanje.

Letošnje Čalapinkarije pa bodo še razširile svojo dobrodelno poslanstvo. Tokrat bo dogodek in projekt razširjen še na večerno koncertno dogajanje, kjer bomo zbirali sredstva tudi za omilitev škode po ujmah. Vremenske ujme so namreč v minulih tednih v Spodnjem Podravju povzročile veliko žalosti, med prizadetimi so tudi ostareli ljudje, ki nimajo prihrankov. Ena najbolj žalostnih je zgodba mlade štiričlanske družine Honomihl – Vrtič iz Rotmana, ki ji je plaz vzel dom. Trenutno prebivajo pri sosedih, vsi pa srčno upajo, da čim prej najdejo nadomestno prebivališče in nato pot do novega doma. Zato se bodo Čalapinkarije 2. junija nadaljevale tudi zvečer – na velikem odru pod šotorom bodo od 20. ure dalje nastopili Til Čeh, ansambel Upanje in Poskočni muzikanti. Vsi partnerji v projektu se zavedajo težav, ki pestijo mnoge v Spodnjem Podravju, zato se vsi odrekajo dobičku in del namenjajo otrokom za letovanje, drugi del pa za potrebe pomoči družiniHonomihl – Vrtič.

Bodite z nami na Čalapinkarijah – v petek, 2. junija, od 14. ure dalje, pri Qcentru Ptuj, da skupaj naredimo nekaj dobrega.