Privoščite si obiranje oljk s turistično agencijo Playa

Privoščite si obiranje oljk s turistično agencijo Playa

V največjem nakupovalnem središču na Ptuju, Qcentru v Puhovi ulici, imate možnost rezervirati tudi nepozabne počitnice. Za to bodo poskrbeli v Turistični agenciji Playa, kjer najdejo pravo počitniško varianto za prav vse okuse.

Že v oktobru se lahko v družbi Turistične agencije Playa odpravite na tridnevni izlet in se pridružite obiranju oljk na Braču. Izlet bo potekal od 13. do 15. oktobra, trije dnevi pa bodo polni nepozabnih trenutkov, dobrega vzdušja in enkratnih doživetij.

Odhod bo v zgodnjih jutranjih urah, vožnja bo potekala do Splita, kjer sledi vkrcanje na trajekt proti Braču. Po nastanitvi in nekaj prostega časa se odpravimo proti mestecu Postira. Sprehodili se bomo skozi slikovito ribiško naselje z ozkimi ulicami in starimi kamnitimi hišami ter imeli možnost obiska lokalnega muzeja in cerkve. Sledi večerja v eni izmed postirskih lokalnih restavracij ter nočitev.

Drugi dan bomo začeli z zajtrkom in vožnjo do nasadov oljk otoka Brač, kjer sledi obiranje oljk, spoznavanje postopka pridelave oljčnega olja, degustacija pod oljkami v spremljavi domačega sira, pršuta in drugih lokalnih specialitet. Ogledali si bomo oljarno, imeli možnost nakupa različnih proizvodov iz sveže obranih oljk. Sledil bo sprehod do simpatičnega morskega predela Dol, kjer si privoščimo vrhunsko kosilo s pogledom na morje. S polnimi želodčki se bomo odpravili do proizvodnega obrata, kjer pridobivajo mila, šampone in kozmetiko iz oljk. Tretji dan se bomo po zajtrku odpeljali do Zlatnega rata, edinstvene plaže s premikajočim se peskom in kristalno čistim morjem. Na voljo bo nekaj prostega časa za ogled, sprehod in sprostitev na plaži, najpogumnejši bodo verjetno tudi zaplavali. Sledi kosilo v eni izmed restavracij na plaži z okusno morsko hrano in mediteranskimi specialitetami. Popoldne bo moč obiskati še samostan Blaca, ki je tudi astronomska postaja, aktivni pohodniki bodo morda obiskali še Vidovo goro. Prosti domu se odpravimo v poznih popoldanskih urah. Prihod v Slovenijo je predviden v poznih večernih oziroma zgodnjih jutranjih urah.

Cena tega enkratnega izleta znaša 245 evrov (pri udeležbi 45 oseb) in vključuje avtobusni prevoz po programu, trajektni prevoz, dve nočitvi z zajtrkom, obiranje oljk z degustacijo lokalnih dobrot, mediteransko kosilo, celotno spremstvo in organizacijo izleta. Ogled lokalnega postirskega muzeja in cerkve ter obisk samostana Blaca sta mogoča z doplačilom.

Rezervirajte svoje mesto – v turistični agenciji Playa v Qcentru Ptuj. Informacije dobite tudi na številki 02 292 60 04, na elektronskem naslovu info@agencija-playa.si ali na spletni strani www.agencija-playa.si.